گروه خبري : اخبار سایت
تاريخ انتشار : 1397/11/23 - 10:54
كد :41

کودک سه ساله من

کودک سه ساله من

کودک سه ساله کنترل کافی بر روی مهارت‌های حرکتی پیدا کرده است. در سن سه سالگی کنجکاوی کودک در مورد دنیای اطراف افزایش پیدا می‌کند و درک بیشتری دارد. والدین با فعالیتهای کوچکی می‌توانند در نقش مربی خیلی از مفاهیم را به کودک سه ساله خودشان منتقل کنند و کمک کنند تا اعتماد به نفس کودک افزایش پیدا کند. در ادامه مثالهایی را عنوان می‌کنیم تا شما به سادگی آنها را در منزل با کودک سه ساله انجام دهید.

 

حذف تماشای تلویزیون

 

    هر شب موقع خواب برای کودک خود قصه بخوانید. حتی اگر شبی وقت کافی برای کتاب خوااندن نداشتید، یک داستان خیلی کوتاه را انتخاب کنید و این برنامه را بصورت مستمر و روتین داشته باشید. تنوع کتاب های کودک‌تان را افزایش دهید. بهترین کار این هست که با مادرهایی که بچه‌های هم سن و سال کودک شما دارند، دوستی برقرار کنید و با هم کتاب‌های کودک را به اشتراک بگذارید.
    از تلویزیون برای سرگرم کردن کودک استفاده نکنید. تماشای تلویزیون را به حداقل برسانید. زمانهای مشخصی را برای تماشای تلویزیون مشخص کنید.
    به کودک سه ساله تان یاد بدهید که چطوری تلویزیون را خاموش کند. اینطوری خودشان می‌توانند زمانی که به اندازه کافی تلویزیون تماشا کردند آنرا خاموش کنند و زمان استفاده از تلویزیون را تنظیم کنند.
    موقع صرف غذا حتما تلویزیون را خاموش کنید. زمان غذا خوردن فرصت مناسبی هست تا اعضای خانواده دور هم جمع شوند و با هم گفتگو داشته باشند.

بیرون از خانه

    موقع پیاده‌روی مدلهای مختلف راه بروید.قدمهای مختلف را با هم امتحان کنید( بلند، کوتاه، سنگین، دویدن، پریدن..) و برای هر حالت یک صدای عجیب در آورید. مثلا روی نوک پا راه بروید و یک صدا در آورید بعد بپرید بالا و صدای دیگه…
    وقتی بیرون هستید به چیزهای دور و بر اشاره کنید و اسم آنها را ببرید. اینطوری کودک شما دایره لغاتش بیشتر می‌شود. کودک سه ساله تسلطش بر روی زبان بیشتر شده است. او لغات جدید را دوست دارد و استفاده از آنها را تمرین می‌کند.
    زمان پیاده روی بهترین وقت برای برقراری مکالمه کلامی و هم صحبتی بین شما و کودک‌تان هست. در مورد ارزشهای مهم، خانواده، عشق و همدلی با هم صحبت کنید. میزان و کیفیت صحبت شما با کودک تاثیر بسیاری بر رشد کودک دارد.
    در مورد مفهوم رنگهای چراغ راهنمایی با هم صحبت کنید. پشت چراغ بایستید و صبر کنید تا چراغ عابر سبز بشه و مسیر را ادامه بدهید. فرصتی هست تا مفهوم صبر را به کودک‌تان توضیح دهید.
    وقتی بیرون از خانه هستید، توجه‌اش را به محیط اطراف جلب کنید و سوال‌های باز که جواب آنها بله، خیر هست بپرسید. مثلا می‌دانی چرا برگ‌های درخت می‌ریزند؟ ماه اگر گفتی صبح کجا رفته؟ با این سوالات شما تفکر انتقادی را در کودک تقویت می‌کنید. برای آشنایی بیشتر با سوالات باز مقاله تفکر خلاق در کودکان را ببینید. مهم نیست اگر جواب سوال شما را کودک ندهد.شما فقط می‌خواهید او را نسبت به اتفاقات اطراقش کنجکاو کنید تا تبدیل به یادگیرنده همیشگی شوند.
    بچه‌ها را تشویق کنید تا پس از انجام فعالیت یا بازی وسایل بازی و اسباب بازی‌ها را سر جایش قرار دهند.
    کودک را تشویق کنید تا فعالیتهای فیزیکی در طول روز داشته باشند.اینطوری ماهیچه‌ها قوی و قلب سالمی دارند و انرژی آنها تخلیه شده و شب خواب راحتی دارند.

    یاد بدهید به محیط زیست احترام بگذارند.


    با هم هر از گاهی باغبانی کنید. گیاهی بکارید و پرورش گل و گیاه را آموزش دهید. در آشپزی و پخت و پز از گیاهی که کاشتید، استفاده کنید. غذاهایی که کودک در تهیه آن دخالت دارد کمک می‌کند تا میل و اشتها بیشتر شود. مطلب آشپزی با کودکان ببینید.
    کودک سه ساله شما با انجام کارهای خیلی کوچک یاد می گیره چطور به محیط زیست احترام بگذارد. مثلا اگر یک طرف ورق کاغذ نقاشی کشید، بخواهید سمت دیگر ورق کاغذ را قبل از دور ریختن استفاده کند. تخته وایت برد برای نقاشی‌ کودکان خیلی بهتر هست.

عادت غذایی سالم

    غذاها و خوراکی‌های کودک سه ساله را در اندازه‌ی کوچک و انگشتی در اختیارش قرار دهید تا یاد بگیرد خودش به تنهایی غذا بخورد. این استقلال در غذا خوردن باعث افزایش اعتماد به نفس کودک می‌شود.
    خوراکیهای سالم در اختیارش بگذارید تا در آینده به مشکل چاقی و افزایش وزن مبتلا نشود.مطلب علاقمند کردن کودکان بدغذا به سبزیجات ببینید.
    غذای کودک شامل غلات باشد(نان، برنج، ماکارانی و نودل)
    گوشت، تخم مرغ و ماهی در برنامه غذایی کودک باشد.
    محصولات لبنی شیر، ماست و دوغ حتما لازم هست تا در برنامه روزانه  تغذیپه  کودک باشد.
    بجای نوشیدن آب میوه‌های صنعتی و نوشابه گازدار کودکان را تشویق کنید تا آب میل کنند.
    غذای کم نمک داشته باشید.
    کودک را به خوردن غذاهای جدید تشویق کنید ولی اگر میلی نداشتد ، اصلا اصرار نکنید.

افزایش اعتماد به نفس

    به کودک به کرات بگویید ” دوستت دارم”….باید کودک شما بداند که چقدر حضورش برای شما مهم هست و اینگونه ارتباط شما با هم صمیمی‌تر می‌شود.
    برای شنیدن حرف کودک‌تان وقت بگذارید و با آنها صحبت کنید. یکی از نیازهای مهم قدرت بیان خواسته‌ها از طریق سخن گفتن هست که باید اینرا از سن کم به کودک یاد بدهیم.
    برای همبازی شدن با کودک زمان بگذارید.
    کمک کنید کودک قدرت حل مسئله یاد بگیرد. مطلب مهارت حل مسئله در کودکان ببینید.
    کودک‌تان را تشویق کنید تا دنبال علاقمندی‌هایش برود.
    برای موفقیتهای کودک حتی اگر کوچک هست، جشن بگیرید.
    فرصت‌های انتخاب در اختیارش قرار دهید. مثلا بین دو لباس اجازه بدهید، انتخاب داشته باشد.
    صبح‌ها زمان کافی برای تعویض لباس داشته باشد.
    بگذارید کودک سه ساله‌تان کوله پشتی، کیف و وسایل شخصی خودش به تنهایی حمل کند.
    نام خانوادگی، آدرس و تلفن را به کودک یاد بدهید.
    فرصتهایی برای چالش و کشف علاقمندی‌ها و استعدادها در اختیار کودک قرار دهید.
    نسبت به اشتباهات و خطاهایی که در یادگیری اتفاق می‌افتد، سخت گیر نباشید و با تشویق‌هایتان آنها را برای انجام فعالیتهای جدید کمک کنید.
    اگر در جمله بندی و صحبت کردن اشتباه گرامری و لغتی داشتند، اشتباهات را اصلاح نکنید. فقط مدل صحیح تلفظ را شما تکرار کنید تا الگو بگیرند. اینکه کودک احساس کند توسط بزرگترها اصلاح می‌شود زیاد مثبت نیست.
    به کودک بازخوردهای مثبت بدهید و هرگز از این جملات که ” تو اشتباه کردی” استفاده نکنید. در راه درستش اشتباهات را اصلاح کنید.
    به کودک نشان دهید که تلاش برای انجام یک کار از نتیجه نهایی خیلی مهم تر هست.

ایده‌هایی برای فعالیت

    فرصتهایی فراهم کنید تا کودک سه ساله شما با موسیقی ارتباط برقرار کند.موسیقی یک راه خوب برای آرامش و دوری از استرس هست.
    دست کودکتان را بگیرید و با هم دور اتاق بچرخید و برقصید.
    وسایل آشپزخانه قاشق چوبی، قابلمه و ابزار بی‌خطر در اختیار کودک قرار دهید تا با این وسایل کلی بازی تخیلی داشته باشند.
    بازی‌های مختلفی با هم داشته باشید. در لینک بازی هایی برای خردسالان ایده‌هایی برای بازی با کودک سه ساله ببینید.
    بازی‌های ساختنی و لگو بازی فرصتی برای پرورش تفکر خلاق و افزایش قدرت حل مسئله در کودک هست و این بازی‌ها جایگزینی برای تماشای تلویزیون هست.
    تخته و گچ یک ایده برای آموزش طراحی و نوشتن کودکان هست. اشتباهات را به راحتی می‌توان پاک کرد.
    برای کودکان اسباب بازی‌های گران نخرید. همیشه ساده‌ترین وسایل بهترین برای پرورش خلاقیت هستند. اسباب بازی‌ ساده و ارزان را جایگزین کنید و تعدادی از اسباب بازی‌ها را هر از گاهی جمع کنید و بعد از مدتی دوباره بیاورید تا هم برای کودک تازگی داشته باشد و هم کودک راحت‌تر بتتواند اتاقش را مرتب نگه دارد.
    در این سن کودک سه ساله از بازی با پازل، خانه بازی و لگو بازی، ابزار آلات موسیقی صدا دار ساده، خمیر بازی، مداد شمعی، عروسک انگشتی و کتاب لذت می‌برند.
    آنها عاشق درست کردن قفسه هستند، جعبه کفش و کارتن‌های بیخودی را نگه دارید و بگذارید تا با آنها کودک شما فعالیتهای خلاقانه‌ای داشته باشد.

شاید این مقالات هم برای شما مناسب باشند:

بهترین اسباب بازی فکری برای کودکان 3 ساله

آموزش زبان دوم در کودکان

بازی فکری برای کودکان 9 ساله

کودکان و اسباب بازی در سن 2 تا 5 سالگی