با کودک سحرخیز چه کنیم؟


اغلب کودکان صبح زود از خواب بیدار می شوند و اصرار دارند والدینشان نیز روزشان را به همان زودی شروع کنند .
اگر کودک شما نیز یکی از همان چکاوک هاست ، احتمالا آرزو دارید،ای کاش می توانستید کمی او را بیشتر بخوابانید.با دقت در الگوی خواب 24 ساعته کودک ،می توانید دریابید آیا با قدری جابجایی این عادات تغییر پذیر هستند یا نه.
رایج ترین دلیل صبح بسیار زود بیدار شدن،شب بسیار زود خوابیدن است، می توانید شب ها کمی دیرتر کودک خود را بخوابانید تا ببینید که آیا در ساعت بیداری فرزندتون بهبودی حاصل می شود یا خیر.
سعی نکنید تغییر را یک شبه به وجود بیاورید،بلکه آن را تدریجا عملی کنید،فراموش نکنید زمان های خواب بین روز و وعده های غذایی او را با برنامه جدید تنظیم کنید.بعد از چند هفته کودک برنامه 24 ساعته جدیدی خواهد داشت.
اگر کودک سحرخیز شما هر روز صبح دو تا سه ساعت می خوابد،احتمالا در واقع شب در حد نیازش نمی خوابد .اگر احتمال می دهید این وضعیت در مورد کودکتان صادق باشد،می توانید برنامه او را اصلاح کنید. هنگامی که ساعت 5 صبح از خواب بیدار می شود،فورا به سراغ او نروید،بلکه 15 دقیقه فرصت دهید . کودک ممکن است دوباره به خواب برود.در صورت دوباره به خواب نرفتن کودک،شما نیز باید با او برخیزید ،اما کمی بعد در صبح همان روز ،خواب بین روز او را 15 دقیقه به تاخیر بیندازید. با استفاده از این روش " واکنش تاخیردار" اغلب کودکان بعد از یک هفته دیرتر خوابیدن را شروع می کنند و زمان خواب صبح آنها به تدریج کوتاه تر می شود.
اگر کودک با وجود تدابیر شما برای برنامه ریزی مجدد خواب،همچنان سحرخیز است،چاره ای جز این ندارید که عادت کنید با خواب کمتر کنار بیایید یا خودتان نیز شب ها زودتر بخوابید.شاید به خواب رفتن به همان زودی کودک،به نظر غیر منطقی باشد،اما این کار بسیار بهتر از این است که روز بعد سعی کنید همپای کودک باشید،در حالی که شاید بسیار خسته باشید...