مغز کودک دو ساله‌ی من چه تفاوتی با مغز یک بزرگسال دارد؟

کودک دو ساله

سه سال اول زندگی دوران طلایی رشد مغز است. تحقیقات می‌گوید که یک کودک دوساله حدود دوهزار میلیارد اتصالات شبکه‌یی در مغز خود دارد و فعالیت مغز او، دو و نیم برابر یک انسان بزرگسال است.

این اتصالات از این نظر حائز اهمیت هستند که قدرت تفکر را به ما می‌دهند و فرآیند یادگیری نیز از همین اتصالات شروع می‌شود. از بدو تولد هر وقت که نوزاد به چیزی علاقه‌مند می‌شود و تلاش ذهنی می‌کند، مغز او شروع به تشکیل یک شبکه می‌کند. این فرآیند در هنگام تحریک هر یک از حواس نیز انجام می‌شود بنابراین هر صدا، تماس، احساس، تصویر، بو و مزه اتصالات بیشتری می‌سازد.

فعالیت ساختارهای مربوط به زبان و سخن گفتن در این دوران بسیار بالا می‌رود و مناطق مسئول احساسات و اجتماعی شدن فعال شده و با نقاط دیگر مغز ارتباط برقرار می‌کنند.

درک اولیه از احساسات شادی، هیجان، غم و تعجب پیش از دو سالگی شروع می شود، درحالی‌که کودک هنوز برای کنترل کردن این احساسات آماده نیست.

کودک دو ساله‌ی من چطور دنیای پیرامون خود را می‌شناسد؟



توانایی حرکت، سرعت دریافت اطلاعات را برای کودک، نسبت به زیر یک سال، بسیار بالا می‌برد اما هنوز هم مهم‌ترین عامل برای یادگیری «حواس» هستند. هرچند که اتصالات مغزی کودک به سرعت رشد کرده است اما این سن آغاز تحلیل کردن علت حادثه‌ها و پدیده‌ها برای کودک است؛ چیزی که از یک موضوع مهم برای او به دست می‌آید و آن «تجربه‌کردن» است.

کودک 12 تا 15 ماهه اجزای بدن خود را می‌شناسد و می‌تواند صدای حیوانات را تقلید کند. همچنین افراد و اشیا را به‌راحتی تشخیص می‌دهد و اگر از او بخواهید آنها را در اطراف خود به شما نشان خواهد داد.

او تلاش می‌کند کارهای کوچک و ساده‌ی شما را تقلید کند و مهارت‌های جدیدی یاد بگیرد. همچنین او در پایان دوسالگی مجموعه لغات خوبی را در ذهن دارد، به‌راحتی سخن می‌گوید و درخواست‌های خود را عنوان می‌کند. همچنین او هفته‌به‌هفته مفاهیم و فرامین پیچیده‌تر را یاد می‌گیرد.

کودک در این سن شروع به «نقش‌بازی» می‌کند؛ بازی‌هایی مانند مادرشدن، دکترشدن و یا پلیس شدن. آغاز این بازی‌ها هرچند ساده و کوتاه در پایان دوسالگی اتفاق می‌افتد اما نشان می‌دهد که مغز می‌تواند تفکر نمادین داشته باشد.