بازی لگو
اسباببازیها و بازیهای مختلف هر کدام به نوعی بر رشد ذهنی و جسمی کودک و مهارتهای او تاثیر میگذارند، اما بازی لگو نقش بسزایی در این زمینه دارند، تاثیری همه جانبه که حتی آینده کودک را در بزرگسالی نیز تحت تاثیر قرار میدهند.
کودک با لگوها چیزی می سازد، آن را مشاهده می کند و هر زمانی که دوست داشت آن را بدون هیچ گونه ترسی خراب می کند و از نو می سازد.
چون کودک در لگو بازی در ساختن و خراب کردن آزادی عمل دارد احساس خستگی نمی کند.
این عمل باعث می شود کودکان برای روبرو شدن با مسائلی در زندگی واقعی از روش های مختلفی استفاده کنند و اگر راه بهتری یافتند به راحتی راه قبلی را رها کنند.
در بازی لگو، کودک معمولاً باید دقایق بسیاری را صرف ساختن شی ء مورد نظر کند.
اهمیت بازی لگو در این است که یادگیری کودک هیچ وقت جنبه تکراری و خسته کننده پیدا نمی کند و به وسیله قطعات لگو می توان اشکال مختلف و جدید درست کرد.
قطعات آن به سهولت روی هم سوار می شوند و به آسانی شکل می گیرند، به همین دلیل مورد توجه و علاقه کودکان بوده و می توانند هر روز چیز جدیدی بسازند و از آن لذت ببرند.
مزایای بازی لگو :
بازی لگو و تقویت ریاضی کودکان :
بازیهای کودکانه تاثیر بسزایی در شکلگیری مهارتهای محیطی افراد دارند و همین مهارتها زمینه ساز موفقیتهای افراد در زمینههایی گوناگونی از جمله علوم و مهندسی هستند.
مطالعات نشان میدهد کودکانی که با اسباببازیهای ساختوساز و ساختنی ها و ساختارهای پیچیده مانند لگو در کودکی بازی کردهاند،توانایی درک فضایی بیشتری دارند و هوش فضایی-تجسمی و ریاضی و منطقی شان رشد یافته است و نسبت به همسالان خود، عملکرد بهتری در آزمون استدلال فضایی مانند مهارت لازم برای چرخش ذهنی اشیا داشتند.
با فراهم آوردن آموزشهای فضایی لازم و ارائه اسبابهای مرتبط قبل از شروع تحصیل، میتوان به کودکان فرصت داد تا مهارتهای لازم در زمینههای مختلف مانند علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی را به دست آورند.
در واقع ،در بازی لگو کودکان با مفاهیم ساده ریاضی و علوم مانند منطق فضایی، تعیین الگو ها و اندازه اجسام آشنا می شوند و توانایی تصور و پیاده سازی و ساختن را تمرین می کنند.
کودکان می توانند مفاهیم جمع و تفریق را با استفاده از لگو بیاموزند بدون اینکه بدانند در حال یادگیری چیزی هستند و یک نوع بازی ریاضی کودکان محسوب می شود.
بازی لگو و افزایش شادی و نشاط درکودکان :
هدف اصلی فعالیت موسسه آموزشی لگو، بالا بردن مهارتهای یادگیری و آموزش حل مسئله به کودکان و خلاقیت است.
و شما می توانید کودکتان را آزاد بگذارید تا تصور کند و بسازد.
این موسسه، بازی را یکی از پایههای اصلی بالا بردن سلامت روانی و کیفیت زندگی میداند و برای همه افراد، در هر سن و سالی که باشند، چیزی برای ارایه دارد.
پیشنهاد می کنم این مطلب را نیز بخوانید : پرورش خلاقیت در کودکان : راز هایی برای افزایش خلاقیت کودکان
بازی لگو و آموزش رنگها :
برای آموزش رنگ ها می توان از لگو ها استفاده کرد.
برای مثال از فرزند خود بخواهیم قطعات هم رنگ را از هم جدا کند، برای یاد دادن اشکال مختلف از او بخواهید قطعات هم شکل را جدا کند و یا ستونهایی از قطعات هم رنگ یا هم شکل بسازد.
بازی لگو و مهارتهای جسمی و روانی :
لگو، به بچهها یاد میدهد که سهبعدی فکر کنند.
لگو، مهارت حل مساله، برنامهریزی و هماهنگی چشم و دست کودک را افزایش می دهد.
لگو، باعث تقویت مهارتهای اجتماعی کودکان و طرز تفکر نقادانه میشود.
لگو، اصول مهندسی و مکانیک،مفاهیم هندسی و ریاضی را به کودک میآموزد.
لگو تجسم خلاق و خوش فکر بودن را به کودک می آموزد و باعث افزایش تصورات و تخیلات کودک و ابتکار او می شود.
در واقع آزادی عمل در بازی باعث میشود کودک دست به خلاقیت و ابتکار بزند و چیزهای جدید بسازد و نقش بازی در رشد خلاقیت کودکان را نباید نادیده گرفت.
لگو باعث افزایش قدرت عضلات دست و انگشتان کودک و تقویت مهارت های ظریف کودک می شود و جزء بازی های حرکتی کودکاناست.
بازی با لگو مفاهیم بسیاری به فرهنگ لغت کودکان اضافه میکند و از طریق این بازی، کاربرد لغات را به طور محسوس در زندگی مشاهده میکنند.
از طریق لگوها، کودک با واژههایی مانند: “جلو، عقب، پشت، زیر، روی، داخل، خارج، …” آشنا می شوند.
باعث تقویت قدرت بیان و داستانسازی نیز میشود: کودک هنگام ساختن، لغات جدید را میآموزد و جملات زیادی را نیز می سازد و در نتیجه نه تنها قدرت بیانش پرورش مییابد بلکه داستانسازی نیز میکند و باعث تقویت زبان آموزی کودک می شود.
کودک با هر بار ساخت و ساز و سپس خراب کردن با مفاهیم تجزیه و ترکیب اجسام آشنا میشود.
بازی لگو به عنوان یک بازی فکری در ایجاد و بالا بردن اعتماد به نفس در کودکان بسیار تاثیرگذار است به این صورت وقتی کودک با قرار دادن قطعات در کنار یکدیگر چیزی جدید میسازد، احساس غرور و پیروزی میکند و همین باعث اعتماد به نفسش میشود.
پیشنهاد می کنم این مطلب را نیز بخوانید : بازی فکری کودکان: کودکان را مانند کاریکاتور بزرگ نکنیم!
بازی لگو متناسب با سن :
متناسب با هر سن، هوش و استعداد هر کودک می توان از لگو یا سازه ها استفاده کرد.
با توجه به سن کودک قطعات مناسب را در اختیار وی قرار می دهیم هرچه سن کودک کمتر باشد بایستی قطعات محدودتر و اندازه آن بزرگتر باشد. در سن دو سالگی به دلیل اینکه انگشتان و مچ دست کودک مهارت چندانی ندارد این وسایل باید بزرگ باشد تا کودک خسته و مأیوس نشود.
در نتیجه بازی لگو بسیار جذاب، سرگرم کننده، مناسب سنین مختلف می باشد که مهارت های بسیاری به کودکان و یا حتی بزرگسالان می آموزد.