میزان اهمیت بازی فکری برای کودکان

تعریف بازی فکری



بازیهای فکری چالش هایی هستند که انسان را برای حرکت در مسیرهای ناهموار و سخت و دشوار زندگی آماده می کند.

وقتی کودک در زمان مناسب با این چالش ها روبه رو شود و خودش آنها را حل کند ، بیشتر آماده روبرویی  با مشکلات و مسائل سخت زندگی را پیدا می کند.

والدین باید نسبت به اهمیت بازی فکری و تاثیر آن بر رشد روانی و فکری کودکشان آگاهی کامل داشته باشند.

در انجام بازی فکری رسیدن به هدف برای کودکان در اولویت نیست، بلکه اولویت اصلی، آشنایی با مسیر بازی و مواجه شدن با فراز و فرود های آن می باشد. توجه به طول مسیر بازی موجب سیناپ سازی در مغز بین نورون ها می شود و به این ترتیب کودک باهوش تری خواهیم داشت. سیناپس های جدید رابطه های جدیدی در مغز ایجاد می کنند. در واقع بازی فکری محیط مغز را برای رشد یهتر و بهتر آماده می کند.

برخی والدین زمانی که بازی فکری برای کودک خود تهیه می کنند یکبار بازی را برای او انجام می دهند و پس از آن به خود او می سپارند. این کار کاملا اشتباه است زیرا نه تنها هزینه ای که برای خرید بازی داده اند بیهوده بوده بلکه یک فرصت و موقعیت خوب را از بچه سلب کرده اند. در عین حال از نظر روانی نیز آنها وابسته به هدف خواهند شد.

فرض کنید برای شخصی معمایی طرح کنید؛ تا زمان پاسخگویی به معما در مغز این فرد واکنشهای شیمیایی ( ارادی و غیر ارادی ) صورت می گیرد که باعث می شود فرد از نظر ذهنی ، قوی تر ، قدرتمند و باهوش تر شود.

بازیهای فکری موجب درگیر شدن ذهن فرد شده و او را مجبور به فکر کردن می کند. به این ترتیب ذهن تقویت می شود و یک ورزش برای مغز محسوب می گردد. پس از پاسخگویی به معما در مغز هورمون دوپامین ترشح شده و فرد احساس رضایت مندی بیشتری از خود دارد.

سخن آخر این است که رشد فکری ، رشد روانی و رشد جسمی را از کودکان خود دریغ نکنید و در همه مراحل مراقب پرورش آنها باشید.

شاید این مطالب هم برای شما مفید باشند :

بازی برای افزایش هوش کودک 6 ماه تا یک سال

بهترین بازی فکری برای کودکان 4 تا 5 ساله

بازی فکری برای کودکان 7 ساله

بهترین اسباب‌بازی برای کودکان یک تا دو ساله