- صفحه اصلی
- فروشگاه اسباب بازی در کرج
- بازی برای افزایش هوش کودک نوپا
- چگونه استعداد کودک خود را کشف کنیم؟
چگونه استعداد کودک خود را کشف کنیم؟
کشف استعداد کودک هر چقدر که سنش پایین تر باشد بهتر و راحتتر است
ریشه استعدادهای نهفته کودک همواره در برخی از فعالیتهای روزمره او پنهان شده است. اگر به عقب برگردید، میبینید که فرزندتان قبل از دوران کودکی و در دوران خردسالی به برخی فعالیتها و کارها علاقه بیشتری از خود نشان داده.
اگر می خواهید بهترین شناخت را از استعداد کودک خود داشته باشید از سنین پایین تر اقدام کنید. این کار باعث میشود هم دیدگاه آنها در مورد شغل آیندهشان سریعتر شکل بگیرد و پرورش یابد و هم از نظر روحی – روانی در این زمینه تقویت شوند. تمام انسانهای این کره خاکی هرکدام با استعداد و توانایی خاص خودشان به دنیا آمدهاند. برخی از این استعدادها هیچگاه تشخیص داده نمیشوند و با مرگ فرد، دفن میشوند.
عدم شناخت استعداد ها باعث می شود که شخص یا پیروی کورکورانه انجام دهد و یا مسیری را طی کند که تنها باعث گزراندن زندگی اش شود و نمی تواند در آن مسیر موفق باشد.
فعالیتهای کودک را با دقت بررسی کنید
اگر علایق کودکتان را در رفتارهای روزمره اش در دوران کودکی به دقت بررسی کنید به نقطه ای می رسید که نقطه روشن زندگی کودکتان خواهد بود،و به این طریق می توانید به او کمک کنید تا استعدادهای نهفته اش را کشف کند.
بیشتر علایق که ریشه در وراثت و ژنتیک دارند یا به راحتی فراموش میشوند و یا اینکه بیش از اندازه پرداخت میشوند، بنابراین ممکن است در این میان استعدادهای دیگر به چشم نیایند پس در این زمینه باید به دنبال آن دسته از استعدادهایی باشید که کودک را هیجان زده میکنند و او با انجام آنها خوشحال می شود و از انجام آنها لذت می برد.
به دنبال پرسشهایی در این زمینه باشید
سؤال بپرسید. با پرسیدن سؤالهای اساسی از قبیل: چرا آسمان آبی است؟ به کودک خود کمک کنید تا با شگفتیهای دنیا مواجه شود. به اتفاق هم پاسخ سؤال را بیابید.
حرف زدن با خود کودک
حرف زدن با کودکان بهترین ابزار برای تشخیص استعدادهای اوست. از آنجاییکه والدین تجربه زندگی دارند میتوانند راهنماییهای فوقالعادهای برای فرزندانشان داشته باشند. والدین میتوانند به فرزندان خود کمک کنند تا بفهمند و یاد بگیرند که چگونه با رفتارهای امروزشان، زندگی آینده شان را بسازند.
به کودک خود حق انتخاب بدهید
کودک را مجبور به یادگیری نکنید. این امید که برای پیشرفت و رشد دادن استعدادهای کودکان، باید هر روز درسهای خاصی را به آنان آموخت، ممکن است آنان را مضطرب یا دلزده سازد اجازه بدهید کودک خودش تصمیم بگیرد و راهی مناسب را پیدا کند.
کودک خود را مورد انتقاد قرار ندهید
فعالیتهایی را که فرزندتان انجام می دهد مورد انتقاد یا قضاوت قرار ندهید. اگر احساس کند مورد ارزشیابی قرار می گیرد، احتمالا" شکوفاسازی استعدادهای خود را پیگیری نخواهد کرد.
هرگز به استعدادها و تواناییهایشان بیتوجهی نکنید
بسیار مهم است که به یاد داشته باشید کودکتان به راحتی آن چیزی را که در آن استعداد بسیار زیاد دارد فراموش میکند و کنار میگذارد اگر فقط و فقط احساس کند شما به او توجه ندارید و اهمیت نمیدهید.
مثلا وقتی که مشغول انجام کار مورد علاقهاش است به او بگویید: «بهتر نیست اینها را جمع کنی و به تکالیفت برسی». سعی کنید که دیدگاه خود را عوض کنید و او را بیشتر درک کنید.