چگونه کودکی اجتماعی پرورش دهیم
اگر فرزندتان می خواهد در اجتماع بیشتر پذیرفته شود یا شما دوست دارید از نظر اجتماعی بیشتر رشد کند،
موقعیت هایی را ایجاد کنید که این اتفاق بیفتد، مثلا او را تشویق کنید تا بازی را با کودکی شروع کند کنار آمدن با او راحت است و موفقیت را تجربه کند و به تدریج به موفقیت هایش بیفزاید.
با گذشت زمان نیز کم کم او را در شرایطی قرار دهید که با بچه های دیگر در محیط های مختلف بازی یا فعالیت کند.
اگر میبینید فرزندتان در پایین ،مستعد است تبدیل به کودکی ترسو یا عصبی بشود ، موقعیت هایی موثر را برایش بوجود آورید( مانند مشاوره،تمرین تنفس،تجسم و مراقبه) تا یاد بگیرد خارج شدن از این موقعیت را تمرین کند.
همچنین انواع تجربه ها یا موقعیت هایی که او را بیش از همه ترسو یا عصبانی می کند، بررسی و از فشار بیش از حد بر او در چنین موقعیت هایی خودداری کنید.
سعی کنید او را به میزان کم در معرض ترسهایش قرار دهید و در آن شرایط او را حمایت کنید.به طوری که بتواند یاد بگیرد با آن ترس ها کنار بیاید (تجربیات مثبت معمولا او را به سمت احساسات مثبت سوق می دهد.)
اگر فرزندتان تشنه توجه دیگران است و عادت های نامناسبی برای جلب توجه دیگران دارد ، به او کمک کنید تا مهارت ها ، تواناییها و تکنیک هایی را در خود بیابد و بتواند این توجه را بدست آورد، اما به شکلی مثبت (مثل آواز خواندن،لطیفه گفتن، موفقیت تحصیلی یا ورزشی).
اگر فرزندتان ظاهرا تشنه قدرت است و حرف شنوی کمی دارد و رفتارهای نامناسب کسب قدرت را بروز می دهد ( مانند زورگویی، ریاست طلبی، امر و نهی کردن و داشتن حالت تدافعی هنگامی که حرفش پیش نمیرود)موقعیت هایی را ایجاد کنید که بتواند بدون آنکه تلاش کند بر دیگران غلبه کند ، احساس قدرت و مسئول بودن کند.او را راهنمایی کنید که به کلاس کاراته یا دفاع شخصی برود و تشویق شود جوایزی به دست آورد، یا آنکه سعی کند حیوانی خانگی را تربیت کند  ... به این صورت هر هر چیزی که به فکر شما و او میرسد ،به آنها در جهت برآوردن نیازشان به قدرت کمک می کند.