تشویق کردن کودک

بیشتر افراد از عبارت تشویق برای صحبت درباره روش هایی متفاوت استفاده می کنند و هدف آنها از تشویق سوق دادن بچه ها در جهت مثبت ، حمایت یا اطمینان خاطر دادن به آنها و ایجاد اعتماد به نفس ، امید و قدرت درونی است.تشویق به این شکل ، شامل تکنیک هایی چون دادن انرژی مثبت (لبخند، تحسین ، جایزه)،ایجاد محیطی جالب و پرانگیزه ،اطمینان یافتن از موفقیت کودکان ، ایجاد الگوهای مثبتی که کودکان بتوانند از آنها تقلید کنند و امکان تجربه فرصت هایی که بتوانند از دانش و مهارت خود در دنیای واقعی ،به روش هایی مفید ستفاده کنند و مجموعه گسترده ای از راهکار های دیگر می شود.
یک معنای کلی تر نیز برای کلمه تشویق وجود دارد . این نوع محدودتر تشویق ،تنها بخشی از آن عبارت کلی است و تکنیکی است که سعی می کند نقش قوت قلب ،ناظر یا مشاهده گر امتیازات کودک را بازی کند.قطعا تشویق یعنی کمک به بچه ها در جهت دستاوردی بیشتر یا احساس بهتر در مورد خودشان یا کمکی به آنها تا از تمامی ظرفیت های وجودشان بهره بگیرند و موفق تر شوند،اما تشویق اغلب به گونه ای صورت می گیرد که یک بزرگسال (تشویق کننده) را در جایگاه یک قاضی یا ارزیابی کننده کیفیت قرار می دهد،در حالی که تشویق وقتی موثر خواهد بود که بچه ها خود در مورد خویش قضاوت کنند.

رفتارهای موثر در جهت به کارگیری موثر تشویق شامل موارد زیر می باشد:

  1. بچه ها اغلب می توانند تصمیم های مسئولانه ای بگیرند و برای این کار نیاز به تمرین دارند.

  2. بچه ها وقتی چیزی را یاد می گیرند ، که واقعا مورد علاقه شان باشد و اگر از موادی استفاده کنند که به آنها انگیزه دهد،به شیوه لذت بخش تر و موثرتری یاد می گیرند. بهتر است والدین سعی کنند بچه ها را هدایت کنند و محیطی را بوجود آورند که بچه ها در آن یاد بگیرند و رشد کنند،اما در نهایت  این بچه ها هستند که باید تعیین کنند چه چیزهایی مورد علاقه آنهاست و به آن گرایش دارند و چه چیزی احساس آنها و علاقه شان را به یادگیری را بر می انگیزد.

  3. تمرکز کردن بر تلاش (روند ) کار به اندازه نتیجه ( حاصل کار ) در نهایت نتیجه بهتری به بار می آورد و افراد در این حالت احساس راحتی و هماهنگی بهتری می کنند و در کاری که انجام می دهند ، نسبت به کسانی که تنها بر نتیجه متمرکز هستند ،موفق تر عمل می کنند.

  4. موفقیت یا احساس موفق بودن منجر به اجرای بهتر و موفقیت های بیشتری می شود.

     مرتبط ها:

4 مهارت برای فرزند پروری خوب

بازی فکری مناسب 6 ماه تا یک سال

اسباب بازی فکری مناسب برای کودک 20 ماهه