بازی های فکری  آپارتمانی


بازی های فکری آپارتمانی از سرگرمی های جذاب برای کودکان می باشد . انجام این بازی ها با والدین علاوه بر سرگرم شده کودک و تقویت ذهن و خلاقیت باعث تقویت روابط عاطفی و گرم تر شدن کانون خانواده نیز می گردد . در دوران  کرونا که مهد ها تعطیل شدند و به علت محدودیت ها نمی تواتنیم کودکان خود را به پارک و فضاهای بازی عمومی ببریم انجام بازی  در آپارتمان می تواند یک گزینه ایده آل برای تفریح کودکان باشد. والدین می توانند بازی های فکری آپارتمانی را برای کودکان در سنین مختلف و متناسب با زبان و فهم کودک ، اجرا کنند . 
بازی با کودکان در محیط کوچک آپارتمان یکی از دغدغه های اصلی والدین است . چطور با کودک خود بازی کنیم بدون ایجاد سرو صدای آزار دهنده  برای همسایه ها  و جنب و جوش و بالا و پایین پریدن ؟و .. چالش هایی  هستند  که والدین با آن مواجه اند در این مقاله سعی داریم چند بازی فکری آپارتمانی قابل اجرا با کمترین امکانات  را آموزش دهیم . طبق نظر روانشناسان هر بازی کودکانه  باید سه ویژگی جذابیت برای کودک ، مفرح بودن و جنبه های آموزشی را داشته باشد . 
بازی های فکری آپارتمانی زیر قابل اجرا برای کودکان 3 سال به بالا می باشد . 
 
 

بازی کشف شکل ها 


هدف از بازی کشف شکل ها ادراک فضایی کودک می باشد .

برای انجام این بازی از کودک می خواهیم به پوستر ها و یا کارت های بازی  با دقت نگاه کنند سپس  از آنها بخواهید تصاویر را در محیط اطراف خود پیدا کنند هر کسی سریع تر انگشت خود را روی شکل قرار دهد یا آن را نشان دهد برنده بازی است . این بازی را می توان با استفاده از اشیاء موجود در اتاق نیز انجام دهید. 

بازی مفاهیم 

هدف از بازی مفاهیم مفاهیم ، آموزش مفاهیم و افزایش اطلاعات عمومی کودک می باشد .

با استفاده از تصاویر پوستر و یا کارت ها ی آموزشی ، مفاهیمی مانند کوچک و بزرگ، کوتاه و بلند، تر و خشک، چاق و لاغر، باریک و پهن، سنگین و سبک، پشت و رو، تاریک و روشن و ... به صورت سوالی و با شرایط  مسابقه به کودکان آموزش داده می شود.

بازی نقطه گذاری 

هدف از بازی نقطه گذاری تقویت دقت و جهت یابی کودک می باشد .

این بازی را می توانید روی تخته وایت برد و یا کاغذ انجام دهید. روی تخته وایت برد یک دایره بکشید واز کودک بخواهید با دقت موقعیت خود نسبت به تخته و مسیر حرکتش را در نظر بگیرد  سپس  با چشمان بسته به سمت تخته حرکت کرده و یک نقطه داخل دایره بگذارد . برنده کسی است که نقطه اش به مرکز دایره نزدیکتر باشد . 
 

بازی ترسیم خطوط 

 
هدف از بازی ترسیم خطوط تقویت دقت و تمرکز کودک است .

ابتدا روی کاغذ و یا تخته وایت برد چند خط صاف ، مارپیچ و زیگزاگ رسم کنید و با کودک خود مفهوم ( نام ) این خطوط را بیاموزید . سپس از کودک خود بخواهید چشمان خود را ببندد و با فرمان  شما روی تابلو خط صاف، مارپیچ و یا زیگزاگ بکشد البته باید این کار را بدون برداشتن دستش از روی تخته انجام دهد . 

 

بازی تخمین فاصله 

هدف از بازی تخمین فاصله تقویت دقت ، جهت یابی و درک از فضا می باشد.

برای این بازی از کودک خود بخواهید چسبیده به دیو.ار بایستد و حدس بزند تا دیوار روبرو چند قدم فاصله دارد البته قدم های بهم چسبیده ! برنده کسی است که تخمین دقیق تری از فاصله داشته باشد .