۹ مزیت پازل به عنوان یک اسباب بازی فکری


 
۱- پازل ها یک ابزار خودیادگیری مناسب هستند؛ هنگام قرار دادن قطعه های پازل سر جای خودشان ، کودک شما ممکن است هر قطعه را بارها چرخانده و تستهای مختلف انجام دهد. این مساله یک راه یادگیری مناسب برای حل مشکل و تفکر انتقادی در کودک به حساب می آید.

۲- مهارت صحبت کردن؛ انجام بازی پازل فرصت مناسبی است جهت توسعه مهارتهای کلامی در کودکان. وقتی کودک یک قطعه خاص را می خواهد همزمان برای خود تشریح می کند که به دنبال چه چیزی می گردد. برای مثال با خود می گوید حالا قطعه مربع می خواهم یا قطعه سبز و غیره. پازل به کودکانی که حرف زدنشان به تاخیر افتاده نیز کمک می کند.

۳- تقویت مهارت ریاضی؛ پازل های اعداد مفاهیم اولیه ریاضی را بخوبی به کودکان آموزش می دهند. بچه ها یاد می گیرند چگونه قطعات را دسته بندی و سازماندهی کنند. همچنین توانایی مرتب کردن و برچسب گذاری قطعه ها را فرا می گیرند.

۴- هماهنگی چشم و دست؛ انجام بازی پازلهای چوبی تمرین بسیار خوبی است تا آنچه چشم می بیند، ذهن تصمیم به انجام آن گرفته و دست آن را اجرا کند. علاوه برا اینکه برای کودک دوست داشتنی است باعث تشویق و ایجاد استقلال در کودک نیز می شود.

۵- توسعه توان تحرک کودک؛ پازلها یک بازی سرگرم کننده برای تقویت توان تحرک کودک هستند. این بازی توان عضله ها و انگشتان دست کودک را افزایش می دهد تا بتوانند اشیا را در دست گرفته و نگه دارند. نکته در اینجاست که با تقویت عضله ، دست کودک بعدا توانایی نگهداشتن مداد را خواهد داشت.

۶- مهارتهای اجتماعی؛ وقتی برای تکمیل کردن پازل کودکان با هم همکاری می کنند به طور طبیعی صحبت می کنند ، نوبت را رعایت می کنند و به یکدیگر کمک می کنند تا مشکلشان حل شود. تمامی این موارد مهارتهایی هستند که در اجتماع حاصل می شوند.

۷- توسعه پایداری؛ کودک تا وقتی پازل را تکمیل نکند دست از کار نمی کشد. این نشان دهنده  پایداری و مقاومت اوست که می خواهد تا تمام شدن کار آن را ادامه دهد. وقتی پازل حل می شود کودک احساس موفقیت ، استقلال و اعتماد به نفس خواهد داشت.

۸- ایجاد قدرت تفکر انتزاعی؛ در ساخت پازل ، کودکان به دنبال فضای مناسب برای قرار دادن قطعه می باشند. آنها با استفاده از تفکر انطباق پذیر و انتزاعی روشهای مختلف را پیدا می کنند.

۹- افزایش قدرت تخیل و خلاقیت؛ بازی با پازلهای موزاییک ، قدرت خلاقیت و تخیل را تقویت میکند. رنگ و شکل آنها در تحریک سلولهای مغزی موثر است. وقتی قطعه ها سر جای خود قرار می گیرند حس تشویق و موفقیت در کودک تشدید می شود.
پازل حیوانات اهلی در پرفسور کوچولو